Informasjon til foresatte ifm. åpning av skole for 5.-10.trinn 12. mai under covid-19 utbruddet

I Nordreisa kommune er det registrert 2 bekreftede smittetilfeller av Covid-19, med kontroll på smittesporingen. Kunnskapsgrunnlaget viser at eldre over 65 år og personer med underliggende sykdommer er utsatte grupper for smitte. Barn og unge har så langt ikke vist å ha risiko for alvorlig forløp av covid-19.

Kommunale og private skoler 1.-4. trinn i Nordreisa kommune åpnet mandag 27.04.20, og nå er det klart for at 5.-10.trinn også skal få komme tilbake til skolen. Oppstart for 5.-10.trinn ved Straumfjordnes skole er tirsdag 12.mai.

2020-05-08

Før skolene ble stengt i Norge ble det ikke registrert noe kjent smittespredning blant barn i barnehager og barneskoler. Sammenliknet med voksne er få barn identifisert som smittet i Norge og verden for øvrig. Barn og unge har så langt vist å ha svært lav risiko for å få alvorlig sykdom med koronavirus. Risikoen er lavere enn for andre luftveissykdommer, som for eksempel influensa.
På mellomtrinnet har vi to kohorter (grupper), 5. og 7.trinn er en kohort og 6.trinn er en. Disse to kohortene kan samarbeide ute, ha friminutt samtidig, uteskole eller dra på turer i lag. Ungdomstrinnet er delt inn i tre kohorter, 8. er en kohort, 9. en og 10. en. I og med at vi ikke har så store klasser, kan også ungdomstrinnet samarbeide om turer, friminutt og undervisning ute. Alle oppfordres likevel til å holde en meters avstand fra hverandre.

Det er trygt for barn å gå på skolen
Skolene åpner nå gradvis, og for å begrense smitte har vi satt i gang flere tiltak. I perioden framover er vi ekstra nøye med å sikre godt smittevern. Dette avhenger av at vi alle gjør en innsats og følger de nye rådene for smittevern. På skolen vil vi være spesielt opptatt av å:

vaske hender og lære elevene gode rutiner for håndvask
ha godt renhold og vaske utstyr jevnlig, for eksempel nettbrett
være ekstra mye ute med elevene, også i vanlige skoletimer
Elevene blir delt inn i kohorter (grupper), en kohort er en klasse. 1. og 2.trinn har mulighet til å være i lag ute i friminutt og ved uteskole. Det samme gjelder 3. og 4.trinn.
Morgensamling og lunsj foregår på klasserom
Holde god avstand til hverandre

Vi skal fremdeles sørge for at elevene har et trygt og godt skolemiljø. Alle som jobber på skolen, skal følge med på at elevene har det bra.

Hvis barnet ditt ikke føler seg bra
Ikke møt på skolen hvis barnet ditt har symptomer på sykdom, dette gjelder også milde symptomer. Det er ekstra viktig at barna holder seg hjemme i minst ett døgn etter at de har blitt symptomfrie. Hvis noen andre hjemme har luftveissymptomer skal dere ikke følge barna til skolen. Elever eller ansatte som er nærkontakter/husstandsmedlem til en person med bekreftet covid-19 skal være i karantene.
Sykdom meldes som vanlig til trinntelefon.
Hvis barna blir dårlig på skolen, tar vi kontakt med foreldrene. Barna må hentes eller gå hjem fra skolen så fort som mulig.
Foreldre skal helst ikke bli med inn på skolen. Elevene går direkte på sine klasserom når bussen kommer, der møtes de av kontaktlærer.
Håndvask er like viktig hjemme som på skolen. Vask hendene før dere kommer på skolen, og med en gang dere kommer hjem. Barna bør helst omgås få andre barn på fritiden og da gjerne leke ute.

Skoleskyss
Hvis elevene tar skolebuss må de huske å holde god avstand, både mens de venter på bussholdeplassen og i bussen. Det vil være oppmerket hvilke plasser elevene kan bruke i bussen. Skoleskyss og offentlig transport bør unngås hvis det er mulig, men alle elever som har rett til skoleskyss har krav på dette også i denne perioden.
Elevene må reise til ulike tider enn det som er best tilpasset skolestart og skoleslutt, dette for å sikre god smittvernshåndtering på bussene. Straumfjordnes skole har inngått en avtale med Troms Fylkestrafikk om å fordele elevene på ulike bussavganger. Elevene vil få nye busstider fra og med tirsdag 12.5.2020, og informasjon om nye busstidene kommer mandag 11. mai.
Mandag 11. mai går bussene som normalt for 1.-4.trinn.

Annen informasjon om skolehverdagen
Gym/svømming på Storslett utgår resten av skoleåret.
Elevene må ha med egen matpakke og drikke. Vi minner om restriksjoner på nøtter. Husk å sende med nok mat, da vi ikke har mulighet til å smøre ekstra mat til elevene på skolen. Elevene kan ikke ha med mat som trenger varmebehandling, da vi ikke har mikrobølgeovn på alle klasserom, og vi ikke kan ta i bruk mikroene på kjøkkenet.
Klær og utstyr kan henge på skolen. Send gjerne med ekstra skifteklær da elevene skal være mye ute, og at elevene har med klær etter vær.

Mere informasjon om åpning av skoler og nasjonal veileder kan du finne på www.udir.no. Har dere andre spørsmål angående skoleåpningen, ta kontakt med rektor eller inspektør.

Fung. rektor Fung. inspektør
Tor-Arne Isaksen                                                                                          Vilde W. Steinsvik